(0)

Mikkeline og ungerne

E-book


NÄr en rÊv skal have unger, er der meget at tÊnke pÄ. Mikkeline vil gerne vÊre en sÄ god rÊvemor som muligt, sÄ det er vigtigt at finde den helt rigtige hule, inden de smÄ bliver fÞdt. En dag falder hun bogstaveligt talt ned i den perfekte hule. Der er hyggeligt og fredelig, og vigtigst af alt er der et par reserveudgange, til hvis menneskene skulle komme pÄ jagt med deres hunde.

Da ungerne endelig er blevet fÞdt, kommer der endnu mere at se til. Ikke nok med at man skal beskytte dem og finde fÞde til dem, sÄ skal man ogsÄ sÞrge for, at de ikke stikker af. For hvilke farer lurer der ikke uden for hulen for de smÄ unger?

Ingvald Lieberkind (1897-1972), dansk forfatter og zoolog. Kendt for sin lidenskab for dyrenes verden, og han indledte zoologstudiet straks efter studentereksamen. Det fĂžrte til adskillige Ă„rs studier og samtidig en rĂŠkke bogudgivelser med netop dyrenes verden i fokus. Lieberkinds udgivelser spĂŠndte bredt, og bestod af alt lige fra bĂžrnebogen "Torsken og andre fortĂŠllinger" (1937) til det store populĂŠrvidenskabelige vĂŠrk "Dyrenes verden 1-12" (1937-1939).