(2)

Min bedste ven, Trude

audiobook


KÊrligheden til dyr og natur fylder meget for bÞrnebogsforfatter og illustrator Elvira Fragola. Og ikke mindst kÊrligheden til heste. Elvira er vokset op med heste og har altid haft et holistisk syn pÄ de intelligente dyr. Det handler ikke sÄ meget om pisk, trÊning og dressur, men mere om samvÊr og nÊrvÊr. Elvira har siden uddannet sig til rideterapeut, hvor hestene indgÄr i hendes arbejde med udsatte bÞrn og unge.

Elvira fortĂŠller:“NĂŠrvĂŠr, samarbejde og forstĂ„else for hinanden, dĂ©t er for mig den hemmelige kode til at blive gode venner med en hest. Jeg under alle hesteinteresserede bĂžrn lige netop det nĂŠrvĂŠr og det venskab. Det sker af og til, at hestene opfattes som dovne, dumme eller uforudsigelige. Men heldigvis viser forskning, hvor intelligente de store dyr er, og hvor fint de er i stand til at vĂŠre til stede i nuet. I bĂžgerne lĂŠser vi ofte om heste til konkurrencer, heste pĂ„ rideskoler eller de vilde heste som bliver tĂŠmmet. Jeg har personligt selv hest pĂ„ den afslappede og naturlige mĂ„de, og i mit arbejde med hestene som terapeut og massĂžr er det gĂ„et op for mig, at den side af hesteverdenen ikke er sĂŠrlig stĂŠrkt reprĂŠsenteret i litteraturen til bĂžrn. Det er egentlig synd, syntes jeg. For hvis der er noget, som giver hestelivet mening, sĂ„ er det venskabet mellem barn og hest, nĂ„r det bare fĂ„r lov at flyde. Pludselig skrev denne lille bog sig selv, og jeg kunne blive ved med at Ăžse ud af historien.”

Min bedste ven, Trude handler om Alma, hvis stÞrste Þnske er at begynde til ridning. Men det hÄrde og konkurrenceprÊgede miljÞ pÄ rideskolen er ikke noget for hende. Heldigvis mÞder hun Johanne, som bor pÄ en gÄrd og har tre heste. Dem mÄ Alma gerne besÞge!

Alma synes, der er helt fantastisk ude ved Johanne og hendes sþde ponyer. Og en dag skal Johanne hente en ny pony. Den hedder Trude, og det er kérlighed ved fþrste blik 


Ud over den hjertevarme historie om Alma og Trude byder bogen ogsÄ pÄ tips til at flette hestenes maner, opskrifter pÄ hestebolsjer og meget andet, som vi kender det fra Elvira Fragolas bÞger om bÞrnene fra Mumleby.


Narrator: Elvira Fragola
Duration: