(0)

Olyckornas tid

E-book


Olyckornas tid Àr minst sagt en förnÀmlig debut.

Gull Åkerblom, BTJ

Det hÀnder vid samma tid varje Är. Bulor och blÄmÀrken, skÀrsÄr och stygn, lungor som fylls av vatten. SÄ lÀnge sjuttonÄriga Cara kan minnas har olyckornas tid varit en del av hennes liv. I oktober varje Är drabbas hennes familj av mystiska olyckor: skrubbsÄr, brutna ben, plötsliga dödsfall. Tragedier som förföljer Cara, systern Alice och styvbrodern Sam, men som ingen vill prata om. Olyckornas tid Àr hÀr, och varje hemlighet Àr en möjlig olycka. Men det hÀr Äret börjar Cara stÀlla frÄgor...

Moïra Fowley-Doyle Àr fransk-irlÀndsk och bor i Dublin. Olyckornas tid Àr hennes debutbok.

pÄ ett utsökt fiffigt sÀtt vÀvs realism och övernaturliga inslag samman. SpÀnningen bibehÄlls av en intrikat vÀv av havererade öden, vÄld i nÀra relationer, smÀrtan i en frÄnvaro, styrkan i en förÀlskelse. Det hela levereras i en intensiv och fÀrgstark sprÄkdrÀkt med starka bilder, allt inbyggt i vardagen med arbete och skolgÄng, fester, smygrökning och grubbel över identitet. Just det sistnÀmnda Àr det fina i romanen - man vet nog inte riktigt vem man Àr om man inte kÀnner till varandras hemligheter, Àven om de Àr mörka. Den hÀr historien innehÄller en hel del sÄdana.

Stina Nylén, Göteborgs Posten

En bok som fÄr mitt hÀrdade lektörshjÀrta att slÄ extra slag - hÀpna, förtjusta, skrÀmda, övervÀldigade. Personerna Àr pÄ kornet skildrade i sin tonÄriga vilsenhet. LikasÄ miljöerna. Som lÀsare befinner man sig dÀr, ryser oroar sig och drar en suck av lÀttnad nÀr hemligheterna och lögnerna Àntligen avslöjas. (Fast inte fullt ut förstÄs ...) Olyckornas tid Àr minst sagt en förnÀmlig debut.

Gull Åkerblom, BTJ

En berÀttelse om dolda hemligheter, undertryckta kÀnslor, livslögner, syskonskap och vÀnskap. Om kÀrlek, lek och fantasti. Cara och hennes gÀng var en trevlig bekantskap och det Àr kul att lÀsa en bok frÄn Irland, det Àr inte sÄ ofta.

Spyken

Skimrande vackert och gÄtfullt.

Boksnack

Det Àr ruggigt, spÀnnande, romantiskt och spöklikt - och alldeles underbart.

En bok vid havet

SpÀnnande, fÀnglande och ett fantastiskt sprÄk.

Prickiga Paula

Boktips! Magi, olycklig och omöjligt kÀrlek, kanske till och med rena spökerier. Allt kulminerar i en Halloweenfest i ett ödehus.

Elin Broady