(0)

Overgange

E-book


Denne bog er en brugsbog. Den handler om overgangen fra arbejdsliv til pension.

Hvis du stÄr for at skulle gÄ pÄ pension, har du sikkert gjort dig nogle tanker om, hvilke forandringer det vil medfÞre for dit fremtidige liv? Den stÞrste forandring er naturligvis, at du ikke mere skal gÄ pÄ arbejde. Det kan vÊre en lettelse, men det kan ogsÄ vÊre et tab. Det afhÊnger af, hvordan du har vÊret knyttet til dit arbejde, de opgaver du har lÞst og den arbejdsplads og de kolleger, du har tilbragt mange timer af dit liv sammen med.

Men i forbindelse med pensionering sker der oftest en lang rĂŠkke andre ting.

Herom handler Sven Erik Henningsens bog. Forfatteren gik selv pĂ„ pension som 63-Ă„rig og kvittede et spĂŠndende og afvekslende liv som underviser pĂ„ seminarium og senere professionsskole og faldt – ret naturligt – ned i et tomrum. Det var det, der fik ham til at skrive bogen.

Hvert kapitel behandler de typiske forandringer, der finder sted ved overgangen. Ligesom relevante forskningsresultater og undersĂžgelser refereres. For at give forandringerne "kĂžd og blod" refereres en rĂŠkke pensionsfortĂŠllinger, der alle viser, hvilke forandringer de enkelte fortĂŠllere har oplevet ved deres pension.

Sven Erik Henningsen er fra 1948, fĂždt i SĂžnderjylland. Har lĂŠst nordisk sprog og litteratur pĂ„ Aarhus Universitet. I stĂžrstedelen af sit arbejdsliv var han lektor pĂ„ Ribe Seminarium, og efter en hĂ„rdhĂŠndet centralisering, der nedlagde hans arbejdsplads i Ribe, fortsatte han sit arbejde som underviser – og forsker – i Esbjerg, i universitetsregi. Henningsen bor i Ribe med sin kone, Inge.