(0)

Ramsherred

E-book


Vi er i slutning af 1700-tallets Danmark. Over landet blĂŠser oplysningstidens vinde.

Tobias‘ farmor, den kloge kone Lussemor, er blevet halshugget for fosterdrab, og han sendt pĂ„ lainskole, hvilket bĂ„de giver knubs og kundskaber.

Med sig har han arven efter Lussemor, en stor grÞn kiste fuld af pulvere og tykke bind med opskrifter pÄ lÊgemidler. Det er nu Tobias, en fattig landbodreng, skal lÊre at klare sig i byen. Tobias kommer ud pÄ gyngende grund mere end én gang, men med en god portion hjerte, mod og en smule snuhed klarer han skÊrerene og redder mennesker fra katastrofen. Det er ogsÄ hér han fÞrste gang mÞder kÊrligheden. Det kan godt gÞre ondt.

"Ramsherred" er andet bind i romantrilogien om drengen Tobias.

LÊs ogsÄ den selvstÊndige fortsÊttelse "Stiftelsen".

Henning Prins (f. 1939 – oprindeligt Henning Gry Hansen) er en dansk forfatter og venstreflĂžjsaktivist. Henning Prins gjorde sig fra 1960‘erne og frem gĂŠldende som en fremtrĂŠdende figur pĂ„ den danske venstreflĂžj. Han debuterede som skĂžnlitterĂŠr forfatter i 1989 med romanen "En skuffe fuld af penge". Forholdet mellem samfundet og individet, kollektivet og det enkelte menneske stĂ„r som centrale temaer i Henning Prins‘ forfatterskab – det vĂŠre sig inden for bĂ„de den skĂžn- og faglitterĂŠre genre.