(0)

Skjulestedet - 1945

audiobook & e-book


"Leif trÊder pÄ pedalerne, vi snakker ikke meget. Nu er det bare om at komme hjem, og vi tager en omvej, sÄ vi ikke skal forbi vagten pÄ viadukten. Der er ingen tyskere at se, men luften er tyk af tunge bombefly og jagere pÄ vej mod Tyskland. Flyvervarslet har vi ikke hÞrt. »Fryser du?« Leif stikker hÄnden om til mig, og jeg tager den. Han giver min hÄnd et klem, og jeg smiler lidt for mig selv. Jeg tror, vi er lidt kÊrester"

Danmark er stadig besat af tyskerne, og hverdagen fÞles lang og grÄ og kedelig for 11-Ärige Signe, som bare er trÊt af udgangsforbud og spÊrretid. Men som krigens sidste Är spidser til, kommer hun ud for en rÊkke dramatiske hÊndelser. En engelsk pilot styrter ned med sit fly i nÊrheden af familiens hjem, og kort tid efter mÄ Signe hjÊlpe til, da hendes to legekammerater og deres forÊldre gÄr i skjul for de tyske soldater. Bogen blev oprindeligt udgivet i 2006.

Bogen er opfĂžlger til Farlig flugt - 1944

Ingrid Helbl (f. 1938) er en dansk kunstner, keramiker og forfatter. Ingrid Helbl har skrevet en lang rĂŠkke bĂžger, heriblandt historiske spĂŠndingsromaner til bĂžrn.


Narrator: Louise Davidsen

Duration: