(0)

Skurke, helte og Gud

audiobook & e-book


De fleste lĂŠser kun udpluk af Bibelen, men den kan godt lĂŠses som en helhed. Det er dog en udfordring, fordi den er skrevet i en stil, der kan virke gammeldags og svĂŠr. I “Skurke, helte og Gud” har forfatter og sogneprĂŠst Egil Hvid-Olsen genfortalt Bibelens historier, sĂ„ de er lige til at gĂ„ til. Her er ikke kun de kendte fortĂŠllinger, men ogsĂ„ de fremmedartede, dramatiske og til tider stĂždende af slagsen.

Bibelen handler om mennesker og Gud. Den fortÊller, at ethvert godt menneske ogsÄ indeholder noget ondt, og at ethvert ondt menneske ogsÄ indeholder noget godt. Skurkene er heltemodige og heltene skurkagtige. Den eneste egentlige helt er Jesus - men han er det ikke pÄ en traditionel mÄde.

Egil Hvid-Olsen fortÊller bibelhistorie sÄ det er svÊrt ikke liiige at lÊse et kapitel mere. Skurke, helte og Gud er en veloplagt tour-de-bibel hvor lÊseren bliver holdt lige tilpas i hÄnden til, at det fungerer bÄde for voksne, der kender de fleste highlights pÄ forhÄnd, og som hÞjtlÊsning inden sengetid ... Det er medrivende og fungerer.

Liselotte Larsen i Dansk Kirketidende.

Egil Hvid-Olsen fortĂŠller virkelig godt. Sproget flyder livligt og mundret og med humor, og nĂ„r det drejer sig om Det Nye Testamentes fortĂŠllinger, er det en sand fornĂžjelse at vĂŠre med. [...] NĂ„r det kommer til Johannes Åbenbaring, denne mĂŠrkvĂŠrdige og forunderlige afslutning pĂ„ hele Bibelen, som Egil Hvid-Olsen ganske usĂŠdvanligt har valgt at tage med i sin genfortĂŠlling, ja, sĂ„ er han ganske enkelt fremragende.

Doris Ottesen i Kristeligt Dagblad.


Narrator: Egil Hvid-Olsen
Duration: