(17)

Vorherres lille vidne

audiobook & e-book


Hvad sker der med et menneske, der vokser op i en lukket verden med ubestridelige regler for rigtigt og forkert? En verden, hvor Bibelens ord er hĂŠvet over menneskelige fĂžlelser og forstand, og hvor truslen om Guds grufulde hĂŠvn holder alle i en skruestik.

Og hvad sker der med det menneske, nÄr denne verden pludselig slÄr revner, og det viser sig, at der er noget andet, noget mere pÄ den anden side?

Susanne Benderfeldt ved det alt for godt. Hun er fÞdt og opvokset som Jehovas Vidne og var i mange Är en trofast og ihÊrdig forkynder med en ukuelig tro pÄ, at Dommedag var nÊr, og at kun de rettroende ville overleve i et paradis pÄ jord. Alle andre ville lide en pinefuld dÞd.

Hun blev gift med en trosfĂŠlle, og sammen fik de to bĂžrn. Men som Ă„rene gik, kom tvivlen krybende. FĂžrst langsomt og nĂŠsten umĂŠrkeligt, til sidst sĂ„ hĂžjlydt, at hun ikke kunne ignorere den. Som 40-Ă„rig forlod hun Jehovas Vidner og det eneste liv, hun kendte. PĂ„ den anden side ventede en verden, som pĂ„ Ă©n gang var fremmed, spĂŠndende og smuk, men ogsĂ„ uendelig ensom. For ikke bare havde hun selv forladt sektens rigide og dog trygge rammer – hendes familie og venner havde ogsĂ„ forladt hende.

Vorherres lille vidne er en fortÊlling om et liv med fundamentalisme, om at lade sig opsluge og om at sige fra. Sammen med journalist Trine Lundager har Susanne Benderfeldt skrevet en medrivende og Äbenhjertlig bog, der begynder, da hun er en glad lille pige pÄ 6 Är og fÞrst slutter godt 40 Är senere.


Narrator: Jette Mechlenburg
Duration: