(0)

Stormvarning

E-book


Johan Àr den snabbaste springpojken, en blixt, "Meteoren frÄn Fiskaregatan", och han gör allt han kan för att spara ihop tillrÀckligt med pengar för att kunna köpa sig en egen optimistjolle. Han har precis fyllt tio Är och Àlskar havet. Bland Johans kompisar i Marstrand Àr seglingen allt. Vem av dem kommer att vinna den stora kappseglingen? Blir det Magnus, direktörens son, eller blir det hon som styr TjuvkilsbÄten frÄn grannklubben? Papporna försöker ge rÄd fastÀn de inte alls begriper sÀrskilt mycket om segling. Och hur ska det gÄ, kommer Johans dröm att gÄ i uppfyllelse?

Johan Àlskar att segla. I Marstrand Àr havet alltid nÀra och för Johan och hans vÀnner Àr segling en tÀvling, ett Àventyr och ett sÀtt att leva.

Författaren, folkbildaren och debattören Lars Hesslind (1935–2010) skrev ett trettiotal romaner, barnböcker och lĂ€roböcker. Han gjorde ocksĂ„ manus för tv, radio och film, och engagerade sig för barn med lĂ€s- och sprĂ„ksvĂ„righeter. UppvĂ€xten i ett fattigt arbetarkvarter i Göteborg kom att prĂ€gla hans författarskap. År 1983 startade han Författarskolan i Marstrand dĂ€r han var rektor fram till sin bortgĂ„ng.