(15)

1974

audioboek en e-book


Första boken i den hyllade Yorkshire-kvartetten

»David Peace skriver sÄ tÀtt och rafflande, och har sÄdana fantastiska personportrÀtt och en sÄdan miljöbeskrivning att man bara lÀser andlöst och tÀnker: usch, hur ska det gÄ, hur ska det gÄ?« Yukiko Duke, SVT

»David Peace skriver hÄrdkokt och rasande, med svÀrtan hos en igenbommad gruva.« Sam Sundberg, Svenska Dagbladet

Det Àr sommar i Leeds och hela stan Àr förvÀntansfull inför jubileumsfirandet av drottnings Elisabeths regeringstid.

Kriminalinspektör Bob Fraser och Jack Whitehead, som Àr reporter pÄ The Post, har dock andra saker att tÀnka pÄ frÀmst det faktum att nÄgon rör sig pÄ stadens gator och mördar prostituerade. Mördaren fÄr snabbt smeknamnet »Yorkshire Ripper« och bÄde Fraser och Whitehead arbetar oförtröttligt, var och en pÄ sitt sÀtt, för att fÄ fast honom.Undersökningarna tar en obehaglig vÀndning nÀr de bÄda tvÄ inleder affÀrer med de prostituerade det Àr meningen att de ska beskydda.

I takt med att sommaren fortskrider accelererar antalet mord - och Fraser och Whitehead verkar vara de enda som misstÀnker att mer Àn en mördare kan vara i farten.

DAVID PEACE [f. 1967] vÀxte upp i Yorkshire pÄ sjuttiotalet. 1974 Àr den första boken i den kvartett kriminalromaner som fÄtt det samlande namnet Yorkshire-kvartetten [Red Riding Quartet]. Efter att ha varit bosatt i Japan i femton Är Àr David Peace sedan 2009 tillbaka i Yorkshire.

»Med sitt korthuggna, intensiva sprÄk driver David Peace lÀsaren framför sig tills man nÀstan stupar. HÀr ges ingen nÄd. En författare i samma klass som Dennis Lehane.« Ingalill Mosander, Aftonbladet

»David Peace Àr kriminallitteraturens framtid... En fantastisk begÄvning.« Ian Rankin


Verteller: Mats Eklund
Duurtijd: