(0)

Fra Ankerklyds til Bro

e-book


Historien om den ludfattige dreng fra Roskilde, der mÄlbevidst kÊmpede sig ud af fattiggÄrdens skygge. Som seksÄrig tjente han penge til sin mor, og gennem hele barndommen arbejdede han fem til seks timer om dagen. Inden sin konfirmation som 13-Ärig valgte han meget bevidst et erhverv pÄ sÞen.

Dagen efter konfirmationen i 1920 var han alene om at klare sig selv. Han sparede op til og betalte for sin egen uddannelse som skibsfÞrer. Eksamen faldt samme med krakket pÄ Wall Street, og der var fÄ stillinger for en ung styrmand. Senere blev han kastet ud som aktiv i 2. Verdenskrig, som han kom igennem uden en skramme trods deltagelse i syv amerikanske invasioner, de fleste i Stillehavet.

Med udgangspunkt i San Francisco deltog han i krigen pÄ amerikanernes side, bl.a. ved den vigtige invasion af Þen Attu i det nordlige Stillehav. Han fik mulighed for at mÞdes med bÄde PrÊsident Roosevelt og General Douglas MacArthur. I mere end seks Är var han afskÄret fra kontakt med sin familie i Danmark. Han var nÊsten amerikaner, men valgte alligevel Danmark ...