(0)

Hycklarnas afton

e-book


Debutroman av Agneta Sandberg

Att skriva om bristande solidaritet mellan vÀninnor, om vÀnskap som rÀmnar, Àr kÀnsligt. Men det Àr vad Hycklarnas afton handlar om. Och grunden till den vÀxande sprickan Àr, som oftast Àven i det verkliga livet, rÀdsla.

RÀdslan gör att vi skyller vÄra tillkortakommanden pÄ vÄr omgivning. Ur rÀdsla uppstÄr starka kÀnslor som svek, hÀmnd, svartsjuka och avund, kÀnslor som kan förstöra de starkaste band mellan mÀnniskor, bÄde i kÀrlek och i vÀnskap.

I Hycklarnas afton Àr det bland annat rÀdslan som förstör vÀnskapen mellan Ulrika, Mari, Sonja och Isabelle, fyra medelÄlders relativt framgÄngsrika kvinnor som bor pÄ Södermalm i Stockholm. NÀr Isabelles man mördas blir sprickorna tydliga. Hycklarnas afton Àr en spÀnningsroman, men ingen vanlig deckare som följer polisens arbete.

I kvinnornas Äterkommande berÀttelser lÀser vi om valda delar av deras liv. Ibland vet varken de sjÀlva eller lÀsaren nÀr de ljuger medvetet, bara undviker sanningen eller Àr frÄn hjÀrtat uppriktiga.

Agneta Sandberg Àr frilansjournalist och bor i Stockholm och pÄ Gotland. Hycklarnas afton Àr hennes skönlitterÀra debut. Hon har tidigare bland annat medverkat i antologin Kvinnliga brottstycken, frÄn fÀngelset Hinseberg, och varit redaktör för en diktsamling och en kokbok frÄn Livstyckets skrivarverkstad i Tensta