(0)

Kulle 230

e-book


Allteftersom tiden gick försĂ€mrades vĂ€rldens relationer med varandra. De samarbeten som lĂ€nderna i vĂ€rlden tidigare haft med varandra bröts och mĂ„nga avslutade handeln mellan olika vĂ€rldsdelar. Tidigare lĂ„ngtgĂ„ende överstatliga samarbeten skrotades och gav upphov till nya allianser som den Östasiatiska koalitionen och de Amerikanska förenade nationerna. I norden föddes det likasĂ„ en allians. En hĂ€mndlysten sĂ„dan.

Ag-kaptenen Gustav Karlsköld leder 2 000 av sina bÀsta soldater för att strida mot moldav-turkarna i slaget om Turkiet 2045. Den nordeuropeiska kaptenen vÀljer att strida till siste man mot de moldav-turkiska styrkorna och dess övervÀldigande armé. Samtidigt i Moldavien försöker den finske soldaten Oskari Virtanen tillsammans med resten av sitt kompani hÄlla upp ordningen och vinna stöd Ät Ag-generalen Edward Schenström.

Kulle 230 Àr en berÀttelse som erinrar oss om de oroliga vindar som har blÄst förbi genom historien. Den Nordeuropeiska unionens kamp för vÄld och död pÄminner oss bland annat om nazisternas krigshets under andra vÀrldskriget, men ocksÄ amerikanernas starka hÀmndbegÀr efter 11 september. Och idag nÀr likadana vindar Äter har börjat blÄsa i vÀrlden kÀnns berÀttelsen mer aktuell Àn nÄgonsin.