(166)

Kun olen poissa

audioboek en e-book


Ihmiset eivÀt suotta suojele toisiaan salaisuuksiltaan, miettii Ilona, 45 vuotta, kuollut.

Ilona on perheenÀiti, vaimo ja Àidinkielenopettaja, joka joutuu suojatiellÀ auton töytÀisemÀksi. HÀn lyö pÀÀnsÀ katukivetykseen ja kuolee vÀlittömÀsti. Itse tapahtumasta Ilona ei muista paljoakaan, mutta muistikuvat ruumiinavauspöydÀltÀ lÀhtien ovat hÀmmentÀvÀn kirkkaat.

Ilonan tie vie ruumishuoneelta öiseen kaupunkiin ja lopulta kotiin rakkaiden luo seuraamaan nÀiden elÀmÀÀ. Ilonan on vaikeaa pÀÀstÀÀ irti, kun hÀn on saanut elÀessÀÀn niin paljon. Ennen pitkÀÀ tilanne alkaa kuitenkin hÀiritÀ: Miksi hÀn ei pÀÀse eteenpÀin? JÀikö jotakin kesken?

VÀlitilassa nÀkee kahteen eri suuntaan. Oikeastaan nÀkee enemmÀn kuin haluaisi mutta ei voi enÀÀ sanoa rakkailleen sanaakaan. Kaikki on jo sanottu ja tehty - vai onko sittenkÀÀn?

Ilona osaa olla kiitollinen siitÀ, mitÀ elÀmÀ hÀnelle antoi. HÀn ymmÀrtÀÀ iloita myös jatkoajastaan ja mahdollisuudesta tutustua lÀheisiinsÀ silloin, kun he eivÀt tiedÀ hÀnen katselevan. Mutta toisaalta: Onko lohdullista vai loukkaavaa huomata rakkaiden suojelleen hÀntÀ? Onko surullisempaa nÀhdÀ heidÀn kaipaavan hÀntÀ vai jatkavan tyytyvÀisinÀ elÀmÀÀnsÀ?

Kun olen poissa on Anna-Maria EilitÀn esikoisteos. Se on herkkÀ, haikea mutta myös lÀmpimÀn humoristinen romaani ihmisistÀ, jotka vÀlittÀvÀt toisistaan.


Verteller: Pihla Pohjolainen
Duurtijd: