(7)

Marionettmamman

e-book


I tvÄ Är var jag en helt vanlig tvÄbarnsmamma, utan en tanke pÄ att nÄgot var annorlunda. NÀr vÄrt yngsta barn Linus nyss fyllt 2 Är fick han epilepsi. Inom loppet av nÄgra Är tillkom diagnoserna autism, ADHD och intellektuell funktionsnedsÀttning. Denna bok Àr skriven som en dagbok under sex Ärs tid - frÄn första diagnos och genom hela min egen resa frÄn novis till expert som NPF-förÀlder.

Jag har genom Ären lÀrt mig mycket om dessa diagnoser samt vilka anpassningar och förhÄllningssÀtt som kan underlÀtta för Linus och vÄr vardag. Den hÀr boken handlar om en annorlunda vardag med framsteg och bakslag, maktlöshet inför tvÄng och de starka kÀnslorna, syskonets situation, att resa och semestra, fira högtider, den snÄriga vÀgen till en lyckad skolstart och om att hitta kraften att orka. Boken handlar naturligtvis ocksÄ om den starka kÀrleken till vÄra barn - kÀrleken som gör att man klarar allt man mÄste.

-Marionettmamman Àr en stark skildring om den krokiga berg- och dalbana som livet som NPF-förÀlder kan innebÀra. I boken fÄr vi följa med pÄ en resa med tuffa besked och utmattande vardag men ocksÄ uppleva hur kÀrleken till sitt barn kan fÄ en att orka mer Àn man nÄgonsin trodde var möjligt. Det hÀr Àr en bok som gÄr rakt in i hjÀrtat.

Kristina Hedlund, NPF-förÀlder