(0)

Nollpunkt Jorden

e-book


Romanens handling rör sig mellan sent sjuttiotal och vÄr samtid. Vi fÄr följa med en familj i tvÄ generationer pÄ deras livsresa. En resa full av kÀrlek, hat, svek och stora drömmar. Vi fÄr följa med till ett antal exotiska platser pÄ jorden. Den lilla ökenstaden, Van Horn i Texas, har blivit en viktig symbol och ledstjÀrna i skapandet av familjens företag, produkter och visioner.

Drivkraften i dag Àr en vision om en fredlig, grön och global vÀrld. En vÀrld dÀr fÄ grÀnser finns, dÀr det Àr möjligt att leva som digital nomad. TillgÄng och efterfrÄgan pÄ elektricitet, skapat frÄn förnybara energikÀllor, sÀtter kursen för en global kryptovaluta. MellanhÀnder kapas med hjÀlp av modern teknologi och individen tar kontroll över sina egna transaktioner och data.

En vision i stark kontrast till de nationalistiska och diktatoriska krafter som breder ut sig i vÀrlden. Krafter som vinner allt mer sympati hos mÀnniskor, rÀdda för förÀndring. En vision som stÀller en hel del existentiella frÄgor. Hur vill vi leva vÄra framtida liv?

Är dessa tankar och visioner en ren utopi eller har tĂ„get redan lĂ€mnat station och inte lĂ€ngre gĂ„r att stoppa?