(29)

Portilla: Suomalaisia kuolemanrajakokemuksia

e-book


Kuoleman kohdannut ei pelkÀÀ elÀmÀÀ.

”NĂ€in leveĂ€n portin ja kapean portin. Menin kapeammasta portista ja siitĂ€ se tunneli alkoi. Ihana, sinertĂ€vĂ€ ikuisuuden tunneli, jonka pÀÀssĂ€ loisti kirkas valo.” Tuuli, 65

Kuolema on siirtymistÀ tuntemattomaan. Se on luopumista, loppumista, katoamista. Jotkut meistÀ kÀyvÀt kuoleman portilla elÀmÀnsÀ aikana ja palaavat takaisin. Kuolemanrajakokemus voi tapahtua ihmisen ollessa hengenvaarassa tai vaikka nukkuessa, eikÀ kokemuksia ole pystytty selittÀmÀÀn psykologisilla, fysiologisilla, neurokemiallisilla tai -anatomisilla teorioilla.

Portilla sisÀltÀÀ 22 kertomusta kuolemanrajakokemuksista. Kokemuksen lÀpikÀyneet ihmiset kertovat matkasta tuonpuoleiseen ja pohtivat, miksi se tapahtui juuri heille, millaista se oli ja mitÀ siitÀ seurasi.

Vaikka kokemuksissa on samankaltaisia piirteitÀ, jokainen kertomus on ainutlaatuinen. Portilla kÀynti ei unohdu koskaan mielestÀ vaan muuttaa kokijan ajatuksia elÀmÀstÀ ja kuolemasta. Moni tuntee henkisyyttÀ, kiitollisuutta ja sisÀistÀ rauhaa. Joku on lakannut pelkÀÀmÀstÀ kuolemaa ja ymmÀrtÀnyt iloita elÀmÀstÀ. VielÀ ei ollut aika lÀhteÀ.