(0)

Postilla

e-book


I december 2011 utgavs en Postilla med Staffan Bergmans predikningar för första ÄrgÄngen. Detta var en överraskning frÄn församlingen i Lutherska Konkordiekyrkan till sin kyrkoherde pÄ 75-Ärsdagen.

Staffan avled 2015 och 2021 gav församlingen ut en postilla med predikningar för andra ÄrgÄngen. Nu i slutet av 2022 ger församlingen ut den sista boken i bokserien med predikningarna för tredje ÄrgÄngen. Predikningarna Àr frÀmst predikningar som Staffan hÄllit under 2000-talet. Predikningarna följer texterna för 1942 Ärs evangeliebok.

Predikningarna i Postillan Àr bibeltrogna med bÄde lag och evangelium och de Àr högst aktuella Àven idag. Postillan innehÄller totalt 68 predikningar för hela kyrkoÄret.

Staffan var prÀst i LuleÄ stift pÄ 60- och 70-talet innan han efter studier av Bibeln och lutherska skrifter om kyrkogemenskap lÀmnade Svenska Kyrkan. Han flyttade dÄ med sin familj till Stockholm. För att kunna försörja familjen började han arbeta med personalfrÄgor inom statliga verk och blev sÄ smÄningom regeringstjÀnsteman med uppdrag i departementen. I första hand fortsatte han dock att se sig sjÀlv som prÀst. Parallellt med det civila arbetet var han med och bildade Lutherska Konkordiekyrkan dÀr han verkade som kyrkoherde livet ut.