(232)

Resan till Interversum

e-book


Yumi och Tomu har fÄtt konkurrens om att vara snÀlla. För ingen mindre Àn ondingen SpelmÀstaren har precis blivit utsedd till vÀrldens snÀllaste person! Hur kan det ha gÄtt till, SpelmÀstaren har vÀl aldrig gjort nÄgot snÀllt i hela sitt liv? Eller har Yumi och Tomu fÄtt allt om bakfoten?

Snart stÄr det klart att SpelmÀstaren i sjÀlva verket lyckats lura hela internet, och det blir nu upp till Yumi och Tomi att ta sig in i internetvÀrlden Interversum och grÀva fram sanningen.

Men fake news Àr farliga saker, och snart inser Tomu och Yumi Àr tiden Àr begrÀnsad. SpelmÀstaren planerar nÀmligen att vÀljas till Kung över hela Interversum!

Yumi & Tomu Àr youtubers frÄn Uppsala som blivit omÄttligt populÀra. Genom att göra roliga och kÀrleksfulla kortfilmer pÄ nÀtet vill de skapa underhÄllning för barn, med snÀllare tilltal Àn mycket annat som finns pÄ Youtube. Och av de mÄnga hundratusentals följare de har sÄ Àr det lÀtt att konstatera att de lyckats.

I denna andra bok om Yumi & Tomu vill författarna pÄ ett lÀttillgÀngligt sÀtt vrida och vÀnda pÄ fake news och uppmÀrksamma varför du behöver vara extra kÀllkritisk pÄ internet. Boken Àr rikt och klurigt illustrerad av Gustaf Lord, pÄ ett sÀtt som gör att lÀsaren mÄste vara extra engagerad i berÀttelsen. Kanske behöver Yumi & Tomu t o m lÀsarens hjÀlp för att klara utmaningarna!