(145)

Sisilian leijonat : Tarina Florion perheen vaiheista 1

audioboek en e-book


Eeppinen ja intiimi tarina, joka kylpee VÀlimeren vÀreissÀ ja kipinöi intohimon liekeissÀ

SiitÀ hetkestÀ lÀhtien, kun Florion veljekset Paolo ja Ignazio vuonna 1799 lÀhtevÀt Calabriasta Sisiliaan, heidÀn katseensa ja toiveensa suuntaavat tulevaisuuteen. He ovat energisiÀ, kunnianhimoisia ja pÀÀttÀvÀisiÀ. He haluavat edetÀ muita ylemmÀs, tulla muita rikkaammiksi ja vaikutusvaltaisemmiksi. Ja he onnistuvat siinÀ. LyhyessÀ ajassa Paolon ja Ignazion yrttipuodista tulee Palermon suurin rohdoskasviliike. Seuraavaksi he alkavat kÀydÀ kauppaa rikillÀ, omantunnontuskaa tuntematta ostavat köyhtyneiden aatelisten maatiloja, perustavat oman laivayhtiön...

Paolon poika Vincenzo on sÀÀlimĂ€tön liikemies. Kun hĂ€n ottaa perheyrityksen hoitoonsa, Casa Florion kasvu vain kiihtyy. Casa Florion viinitiloilla perinteisesti köyhĂ€n kansan viinistĂ€ - marsalasta - kehitetÀÀn arvostettu tuote aatelisten ja kuninkaallisten pöytiin. Perheen ”tonnarat”, tonnikalan tuotantolaitokset alkavat tuottaa oliiviöljyyn sĂ€ilöttyĂ€ purkkitonnikalaa, jota myydÀÀn pian kaikkialle Eurooppaan.

Palermon aateli seuraa hÀmmentyneenÀ Florion perheen menestystÀ. YlpeÀt palermolaiset ruhtinaat ja paronit tuntevat kateutta ja halveksuntaa. MenestyvÀt muukalaiset ovat heidÀn silmissÀÀn vain satamajÀtkiÀ, joiden veri haisee hielle. He eivÀt tiedÀ, ettÀ juuri polttava tahto nousta yhteiskunnan arvoasteikolla ajaa Florioita eteenpÀin niin hyvÀssÀ kuin pahassa. He eivÀt tiedÀ, ettÀ perheen miehet ovat poikkeuksellisen pystyviÀ ja tarvitsevat - vaikkeivÀt sitÀ koskaan myöntÀisikÀÀn - rinnalleen yhtÀ poikkeuksellisen pystyviÀ naisia. Kuten Giuseppina, Paolon vaimo, joka uhraa kaiken, myös rakkauden, perheen menestyksen vuoksi. Tai Giulia, nuori milanolainen nainen, joka ilmestyy Vincenzon elÀmÀÀn kuin pyörremyrsky, ja josta tulee miehen turvasatama, luja kallio.

Stefania Auci piirtÀÀ historiaa molemmin kÀsin ja herÀttÀÀ henkiin tarinan mahtavasta Florion suvusta, joka vuosisadan aikana koki kuuluisuuden, vaurauden ja vaikutusvallan. Kirja on pysytellyt Italian bestsellerlistoilla jo yli kaksi vuotta ja sen oikeudet on myyty 31 kielelle. Kirjasta on tekeillÀ myös kansainvÀlinen TV-sarja ja kirjan jatko-osa julkaistaan kevÀÀllÀ 2021.


Verteller: Lari Halme
Duurtijd: