(0)

Stor-Greta och de andra

e-book


I en vÀrld dÀr föremÄl och robotar finner sina egna vÀgar, vÀvs mÀnniskors öden samman pÄ de mest ovÀntade sÀtt. I "Stor-Greta och de andra" av Lena Olofsson utforskar vi de djupaste vrÄrna av mÀnsklig och artificiell existens genom berÀttelser som rör vid kÀrnan av vÄr tillvaro.

NÀr Kalle, en man driven av en stilla beslutsamhet, skapar Stor-Greta, en robot med en unik förmÄga att förstÄ konsekvenserna av mÀnskliga handlingar, börjar en resa som överstiger grÀnserna för vad som Àr möjligt. LÄngt bort frÄn grÄa arbetsklÀder och rutinartade vardagssysslor, i ett samhÀlle dÀr det moderna livets komplexitet möter den rÄa skönheten i den norra naturen, finner vi tragedi, ömhet, och en outtröttlig strÀvan efter förstÄelse.

Det hĂ€r Ă€r en mosaik av liv dĂ€r varje berĂ€ttelse bidrar till en större helhet, ett verk som utforskar livets mĂ„ngfaldiga aspekter – frĂ„n enkla glĂ€djeĂ€mnen till de obesvarade frĂ„gorna om vĂ„r plats i universum. Olofssons verk Ă€r en hyllning till de outgrundliga kopplingarna mellan oss och en pĂ„minnelse om att varje val vi gör ekar lĂ„ngt bortom oss sjĂ€lva.