(0)

Toivon kirja narsistin haavoittamalle

audioboek en e-book


Kohti vahvistumista

Miia Moision Toivon kirja narsistin haavoittamalle kuvaa, millaista on olla parisuhteessa narsistin kanssa, ja antaa keinoja siitÀ toipumiseen.

Narsisti rakkauspommittaa kumppaniaan ja sekoittaa hÀnen pÀÀnsÀ, kun ihana rakkaus ja kaltoinkohtelu vuorottelevat. HÀn voi kohdistaa puolisoonsa henkistÀ, taloudellista, seksuaalista ja fyysistÀ vÀkivaltaa. Kun suhde pÀÀttyy, uhri alkaa usein ihmetellÀ, mitÀ tapahtui. Miksi valitsin tuollaisen puolison, miksi jÀin?

Tunnelukkoterapeutti Miia Moisio muistuttaa Hidasta elÀmÀÀ -kirjassaan Toivon kirja narsistin haavoittamalle, ettÀ narsistiin lankeaminen ei ole tyhmyyttÀ vaan manipulointi on kuin henkinen koukku. Erityisesti herkÀn ja empaattisen ihmisen on helppo tarttua siihen, mutta siitÀ on vaikea pÀÀstÀ irti.

Suhde narsistin kanssa paljastaa työstÀmÀttömÀt lapsuuden haavat sekÀ tunnelukot. Uhrin rooliin ei tarvitse kuitenkaan jÀÀdÀ ikuisesti, sillÀ aina on mahdollista toipua. Kun alistumisen rajat tulevat vastaan, piilossa olleiden voimavarojen on aika nousta esiin ja tunnelukkojen avaaminen voi alkaa.

Miia Moisio (s. 1973) on ylöjÀrvelÀinen tunnelukkoterapeutti, pappi ja tietokirjailija. HÀn on kahden teinipojan Àiti ja toimii hyvinvointialan yrittÀjÀnÀ. HÀnen aiempia kirjojaan ovat Masennus ja tunnelukot, HÀpeÀstÀ valoon, Lupa surra ja Toivon kirja masennuksesta.