(0)

Vakoilua, valehtelua ja valtiollista vaikuttamista

audioboek en e-book


”Hajotetaan se kokonaisuus johon vihollinen luottaa.” – Sun Tzu

Kokeneet asiantuntijat avaavat nÀkymÀn valtiollisen viestinnÀn varjoisaan maailmaan, missÀ mikÀÀn ei ole sitÀ miltÀ nÀyttÀÀ.

Vahingollisella informaatiolla koetetaan saastuttaa se, mikÀ on meille arvokasta ja luo yhtenÀisyyttÀ. Tavoite on saada meidÀt tekemÀÀn itsemme kannalta vahingollisia pÀÀtöksiÀ kyseenalaistamalla demokratiakÀsitys, oikeus valtio, perusvapaudet ja pÀÀtöksentekijÀt.

Teos kertoo, miten modernin viestintÀteknologian keinoin vieraat toimijat koettavat houkutella meidÀt kÀyttÀytymÀÀn haluamallaan tavalla. Se selittÀÀ kansantajuisesti esimerkkejÀ apuna kÀyttÀen, miten vÀÀristeltyÀ ja valheellista informaatiota levitetÀÀn ja mihin sillÀ pyritÀÀn.

EivÀtkÀ vanhatkaan ulkopuolisen vaikuttamisen tavat ole unohtuneet. Kirjassa tuodaan ensi kertaa julkisuuteen suomalaisen diplomaatin agenttitarina Madridista parin kymmenen vuoden takaa.

Olemme ajassa, jossa mikÀ tahansa nÀkemÀmme voi olla valheellista ja jossa kenen tahansa henkilö ja ÀÀni voidaan kaapata palvelemaan vihamielistÀ toimintaa. Jo nykyiset tekoÀlytyövÀlineet riittÀvÀt tÀhÀn.

Kirjan kirjoittajat Markku Mantila ja Jouni MölsÀ ovat toimineet monen muun tehtÀvÀn ohella Suomen valtiollisen viestinnÀn huipputehtÀvissÀ, MölsÀ tasavallan presidentin viestintÀpÀÀllikkönÀ, Mantila valtioneuvoston viestintÀjohtajana.