(0)

Visst minns jag

e-book


Minns du ditt 60-tal?

Författaren Cai Svensson vill inspirera dig att skriva ner dina egna minnen av din ungdoms musik, mode och de batt. "Den hÀr boken Àr ett kÀrleksbarn avlat i hÀngmattan. Den har skapats under rent lustfyllda omstÀndigheter, oplanerat och utan kall berÀkning."

Författaren redovisar drygt 200 minnesfragment frÄn sin ungdomstid i Linköping. Han har velat fÄnga vardagen ute i bostadsomrÄdena och pÄ skolorna. Tiden prÀglades av omvÀlvande hÀndelser som radikalt förÀndrade synen pÄ ungdomars liv och pÄ samhÀllet och politiken i stort. Men det som frÀmst intresserade ungdomar var förstÄs den nya musiken och det nya modet.

Minnesfragmenten rymmer hela vidden av rent komiska förhÄllanden, smÄ glÀdjeÀmnen och irritationsmoment i vardagen samt djupaste tragik. De mer livsavgörande fragmenten berör det ofattbara att inte endast dyrkade idoler utan Àven klasskamrater (!) ibland gick bort i drogmissbruk och olyckor.

Visst minns jag inbjuder lÀsaren att göra egna tolkningar av fragmenten och den eventuella helhet de kan skapa. Dessutom Àr det författarens förhoppning att fler vittnen frÄn tiden börjar utforska sina egna minnen.