(568)

Vitun ruma

audioboek en e-book


”Somen takia koen itseni pĂ€ivittĂ€in iljettĂ€vĂ€ksi.”

Kuinka paljon sosiaalinen media vaikuttaa ulkonÀkösuhteisiimme? Miksi oma keho hÀvettÀÀ? MiltÀ nÀyttÀÀ uskottava ihminen? Kuka oikeastaan hyötyykÀÀn kauneusihanteista?

Sosiaalinen media luo ulkonĂ€köpaineita ja maailma tuntuu usein pyörivĂ€n ulkonÀön ympĂ€rillĂ€. Vitun ruma on visuaalisesti vaikuttava, ajatuksia herĂ€ttĂ€vĂ€, monipuolinen ja tarkkasilmĂ€inen kirja ulkonÀöstĂ€ sosiaalisen median aikakautena. Samaistuttavia ajatuksiaan kirjassa on jakamassa muun muassa BEHM, Tuure Boelius, Ina Mikkola, Jesse Markin, Kasmir, Maiju Voutilainen ja Sini ”Papananaama” Laitinen. HeidĂ€n ajatuksiensa lisĂ€ksi kirjassa kuuluu kirjailijoiden, sekĂ€ sosiaalisessa mediassa omia mietteitÀÀn ja tarinoitaan jakaneiden ihmisten ÀÀni.

Kirjan tarkoituksena on saada lukija pohtimaan, miten keinotekoisia ja epÀreiluja kauneusihanteet ovat ja olemaan armeliaampi itseÀ kohtaan. Luettuasi tÀmÀn kirjan, jÀtÀt toivottavasti myös kommentoimatta jonkun henkilön ulkonÀköÀ.

Nelli KenttÀ on valokuvaaja, toimittaja ja sosiaalisen median sisÀllöntuottaja. HÀn työskentelee musiikkimedia YleX:ssÀ musiikkitoimittajana ja valokuvaajana sekÀ on intohimoinen visuaalisten kokonaisuuksien, feminismin ja esittÀvÀn taiteen ystÀvÀ.

Katri Norrlin on toimittaja, juontaja ja someammattilainen. Norrlin työskentelee vuoden musiikkimediaksi useasti valitussa YleX:ssÀ musiikkitoimittajana eri alustoilla -kuten palkitulla Youtube-kanavalla -ja vaikuttaa muutenkin Suomen musiikkikentÀllÀ. HÀn on visuaalisuutta rakastava popkulttuuritietÀjÀ ja tanssinohjaaja, jonka tekemistÀ ohjaa tasa-arvon edistÀminen.