Vi upptÀcker

Boekenseries ‱ 1 boek

Idag Àr det kanske svÄrt att förestÀlla sig att vaccin inte alltid har funnits - redan nÀr vi var riktigt, riktigt smÄ fick vi vÄr första spruta - men faktum Àr att vaccin, liksom allt annat, en gÄng blivit upptÀckt. Visste du att vaccinet kom till genom en sjukdom? Eller att sjukdomar faktiskt kan dö? Eller att Edward Jenner tog till metoder för att komma fram till sin upptÀckt som kanske inte hade varit tillÄtna idag?

Det sÀgs att Edward Jenner Àr den person som har rÀddat livet pÄ flest mÀnniskor nÄgonsin. Och han har nÀstan inte trÀffat nÄgon av dem. Det Àr ganska troligt att han rÀddat bÄde dig och mig frÄn flera hemska sjukdomar, trots att han sjÀlv inte lever lÀngre. Det hÀr Àr berÀttelsen om hans uppfinning som förÀndrade livet pÄ jorden.

Vi upptÀcker Àr en serie som lÄter yngre vetgiriga lÀsare lÀra kÀnna nÄgra av tidernas största upptÀckter och idéer, som format hela vÄr vÀrld, och mÀnniskorna som lÄg bakom dem.

Boken Àr faktagranskad av Agnes Wold, överlÀkare och professor i klinisk bakteriologi vid Sahlgrenska akademin.

LÀrarhandledning finns att lada ner kostnadsfritt hÀr: https://www.idusforlag.se/press/Lararhandledning_Vi-upptacker-vaccinet_biologi_ak1-3.pdf

1 van 1 titels

Je hebt alle boeken in de serie Vi upptÀcker weergegeven