(0)

Herhjemme og derude

E-book


"Vi gik over en gammel svalegang, gulvet var skrøbeligt, sü brÌdderne gyngede under os. Vi mütte bøje hovederne og halvvejs kravle: Pü noget gammel sejlgarn var der hÌngt grü klude til tørring. De spÌrrede passagen."

"Herhjemme og derude" er en artikelsamling om Herman Bangs oplevelser og observationer pü begge sider af Strøget, om fattigdommens sammenstuvede familier pü uhumske loftsrum, der lü ganske fü hundrede meter fra de riges herskabslejligheder med de smukke møbler og dyre malerier pü vÌggene. Herman Bangs artikler er lige sü velskrevne og maleriske som hans skønlitteratur, og billederne af livet i 1800-tallets København er sü hjemsøgende, som havde man selv bevidnet det.

Herman Bang (1857-1912) var en dansk kritiker, forfatter og journalist. I 1880 brød han igennem med romanen "Hübløse slÌgter", og siden blev det til en lang rÌkke vÌrker inden for forskellige genrer. Herman Bang er kendt for sin impressionistiske skrivestil og var en af hovedkrÌfterne bag det moderne gennembrud i dansk litteratur.