Påsken 2018. Lagerarbejderen Thomas rejser fra København til Jerusalem for at bringe kisten hjem af sin storebror, Peter, der er blevet dræbt ved et terrorangreb i byens ultraortodokse kvarter, Mea Shearim. Peter arbejdede til sin død som psykolog på en klinik, der specialiserer sig i patienter med Jerusalemsyndromet; en psykose, der hvert år rammer mellem 30-40 af byens kristne besøgende. Da en tidligere agent fra den israelske efterretningstjeneste Shin Bet overbeviser Thomas om, at Peter ikke var et tilfældigt offer for terror, begynder de en efterforskning, der fører Thomas ind i det gamle Jerusalems labyrintiske gader og tilbage til sin egen religiøse fortid, indtil han til sidst står foran det højspændte centrum for tre religioners dedikerede tro og dommedagsforestillinger: Tempelbjerget.
Er et nyt terrorangreb med enorme konsekvenser pĂĄ vej til at ramme Jerusalem? Er Thomas i gang med at redde verden, eller er han blot det seneste offer for Jerusalemsyndromet?
Uddrag af bogen
Ilden var begyndt at spise grådigt løs af indboet i stuen, og røgudviklingen tog til for hvert sekund. Han satte sig på hug og så til, imens hoveddøren blev omspændt af flammer. Han løftede op i T-shirten, så den dækkede munden og næsen, og overvejede at tage flugten med det samme, men han kunne ikke. Ikke endnu. Der var to lukkede døre tilbage, han ikke havde tjekket. Døren under trappen var dog ikke længere en mulighed. Han kunne nå derhen, men næppe tilbage. Han hostede. Kun døren ved sin venstre side kunne han nå. Han lagde han sig ned på alle fire, tog i håndtaget, kravlede hen og puffede til. Et hurtigt kig ville være nok til at sikre den langsigtede samvittighed. Et enkelt kig og så ud. Røgen kravlede straks med ham ind i køkkenet, mens den første hånd, han satte foran sig, klæbede fast til gulvet. Han mærkede hende, før han så hende. Men da han først så hende, så han intet andet.
Om forfatteren
Michael Holm (f. 1979) er født og opvokset på Bornholm, men bor nu på Vesterbro. Jerusalemsyndromet er hans debutroman.