(0)

Modstand og befrielse

E-book


"Den 9. april 1940 var Danmark blevet besat af tyskerne. Modstanden havde vĂŚret spredt og kortvarig. 16 danske soldater havde mistet livet.

Den danske regering havde bøjet sig sü hurtigt for de tyske krav, at den øvrige verden ikke lagde mÌrke til, at der havde vÌret nogen modstand. Danmark var pü fü timer blevet indlemmet i Hitlers magtomrüde."

"Modstand og befrielse" handler om den modstandskamp, der foregik i Danmark under besÌttelsen. Da samarbejdspolitikken med besÌttelsesmagten brød sammen i 1943, begyndte modstandsbevÌgelsen for alvor at organisere sig og slü til mod tyskernes fabrikker og strategisk vigtige omrüder. Bogen fortÌller om samarbejdet med England og Sverige i kampen mod besÌttelsesmagten, der først sluttede i Danmark den 4. maj 1945.

Bogen udkom første gang i 1990.

Ole Helmer Jensen (f. 1926) var forfatter til en rÌkke bøger om europÌisk historie med vÌgt pü militÌre og politiske begivenheder. SÌrligt hans bøger om anden verdenskrig har vÌret populÌre og lÌst pü mange af landets skoler og gymnasier.