(202)

Neitsytkruunu

audiobook & e-book


Kiehtova lukuelÀmys keskiajan kuohuista aatelisnaisen silmin

VÀkevÀ tarina Anna Tottista ja ajasta, jona nainen oli miehen omaisuutta, papit kurittivat syntisiÀ ja nÀkymÀttömÀn pelko oli todellista. Kristiina Vuori kirjoittaa Suomen parasta historiallista viihdettÀ.

Talvella 1498 Anna HansintytÀr Tott naitetaan hÀntÀ 20 vuotta vanhemmalle miehelle, valtaneuvos Henrik Bitzille. Jo Ingeborg-tÀdin hovissa Anna on oppinut, ettÀ suvun tahtoon on taivuttava. Oppi on kova, sillÀ Annan sydÀn kuuluu jo toiselle. Samaan aikaan valtakunnassa kuohuu, tanskalaiset nostavat sotalipun ja juuttiviha tuntuu Turussa asti.

ElÀmÀ koulii Annasta sisukkaan naisen. Mutta lujinkaan tahto ei aina riitÀ, kun vastapelurina on Kohtalo, joka vÀhÀt vÀlittÀÀ ihmislapsen toiveista.

Kristiina Vuori kirjoittaa aikamme suosituimpia historiallisia romaaneja. Niiden erityisyys on sÀrmikkÀÀt ja voimakkaat naiset, joiden haasteet ovat ihmeen tunnistettavia nykypÀivÀnÀkin. Vaikka miljöö herÀÀ autenttisena eloon Vuoren sivuilla, todellisista henkilöistÀ kertoessaan hÀn ottaa tarinallisia taiteilijanvapauksia.