(0)

Ohdakemaa 2

E-book


Ohdakemaa II jatkaa prinsessa Jelisepan kertomana hÀnen itsensÀ, Josia Joshuanpojan ja Narrin tarinaa. Jelisepa on yhÀ vierailulla Warginlaaksossa ja yrittÀÀ parhaansa mukaan noudattaa Jooel Vaeltajan neuvoja pÀÀstÀkseen lÀhemmÀs sitÀ, mitÀ kaipaa. EtsintÀkuulutettu Didrik Didrikinpoika on vapaalla jalalla ja Josian joutuu pelkÀÀmÀÀn niin sisarensa kuin oman turvallisuutensa puolesta. Myös valtakunnan tilanne on epÀvakaa. Kuningas Willef yrittÀÀ vÀlttÀÀ uuden sodan, mutta onko hÀn valmis uhraamaan henkilökohtaisen onnensa sÀÀstÀÀkseen kansansa kÀrsimykseltÀ?

Narri, josta on tullut Josian henkivartija, kÀrsii omista ristiriidoistaan. Valtakunnan ja henkilökohtaisen tilanteensa kÀrjistyessÀ Jelisepa joutuu kohtaamaan oman sisÀisen umpikujansa. Henkisesti ja ruumiillisestikin koettelevien tapahtumien myötÀ hÀn ajautuu ristiriitaisia tunteita herÀttÀvien totuuksien eteen. Mutta aavistus jostakin syvemmÀstÀ yhteydestÀ on kuin höyhen, joka uhkaa karata tavoittamattomiin tuulenpuuskan mukana.

Sadunomainen keskiaika antaa puitteet monipolviselle tarinalle, jonka sisÀltÀmÀt teemat ovat ajattomia. Ohdakemaan tarinat kuvaavat ulkoisten tapahtumien lisÀksi ihmismielen moniulotteisia kokemuksia, ja kehittÀvÀt siten tehokkaasti lukijan mielitajua ja tunneÀlyÀ. ElÀydy siis mukaan ikiaikaiseen taisteluun hyvÀn ja pahan, rakkauden ja pelon vÀlillÀ!

Kirjasarja jatkuu Jelisepan ja uusien kertojien myötÀ. LisÀmateriaalia löydÀt Ohdakemaa- blogista.