(0)

Stavnsbunden ungdom

E-book


A. C. Andersens skildring af bondens liv, kaldet til Gud og slÌgtens ubønhørlige drivkraft i romanen "Stavnsbunden ungdom" hører til blandt klassikerne. Vi følger bondesønnen Anton, hvis forÌldre med blod og türer har passet den jord, de er blevet givet, men som drømmer om noget andet. Et mere ündeligt liv. Hans faders trang til at se Anton som et spejlbillede af sig selv og den altid tilstedevÌrende pengemangel truer dog drømmen pü livet, og Anton mü nu vÌlge mellem slÌgten og sin egen ündelighed.

Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.

A. C. Andersen, Anders Christian Andersen, 1874-1928, dansk forfatter, levede et lykkeligt barndomsliv som vogterdreng i Vendsyssel. Her fik han det intime kendskab til naturen, som prÌger hans bøger, og han indtager en vigtig og smuk plads inden for dansk hjemstavnsdigtning. Hans menneskeskildringer er dybe og indtrÌngende, büret af en Ìgte medfølelse og stÌrk harme over for al slags undertrykkelse og uret.

A.C. Andersen har med tobindsvÌrket om bonden Anton og hans indre splittelse mellem det fysiske bondeliv og ündslivets lÌngsel skrevet et hovedvÌrk indenfor hjemstavnsdigtningen. I den selvstÌndige fortsÌttelse "Stavnsbundne mÌnd" følger vi Anton ind i voksenlivet.