(0)

Stavnsbunden ungdom

e-bok


A. C. Andersens skildring af bondens liv, kaldet til Gud og slÊgtens ubÞnhÞrlige drivkraft i romanen "Stavnsbunden ungdom" hÞrer til blandt klassikerne. Vi fÞlger bondesÞnnen Anton, hvis forÊldre med blod og tÄrer har passet den jord, de er blevet givet, men som drÞmmer om noget andet. Et mere Ändeligt liv. Hans faders trang til at se Anton som et spejlbillede af sig selv og den altid tilstedevÊrende pengemangel truer dog drÞmmen pÄ livet, og Anton mÄ nu vÊlge mellem slÊgten og sin egen Ändelighed.

Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.

A. C. Andersen, Anders Christian Andersen, 1874-1928, dansk forfatter, levede et lykkeligt barndomsliv som vogterdreng i Vendsyssel. Her fik han det intime kendskab til naturen, som prÊger hans bÞger, og han indtager en vigtig og smuk plads inden for dansk hjemstavnsdigtning. Hans menneskeskildringer er dybe og indtrÊngende, bÄret af en Êgte medfÞlelse og stÊrk harme over for al slags undertrykkelse og uret.

A.C. Andersen har med tobindsvĂŠrket om bonden Anton og hans indre splittelse mellem det fysiske bondeliv og Ă„ndslivets lĂŠngsel skrevet et hovedvĂŠrk indenfor hjemstavnsdigtningen. I den selvstĂŠndige fortsĂŠttelse "Stavnsbundne mĂŠnd" fĂžlger vi Anton ind i voksenlivet.