(0)

1803

E-Book


Titeln pĂ„ den nya boken, 1803, Ă€r hemlighetsfull, men i den tredje delen av denna trilog kommer det hela att vara uppenbart för lĂ€saren. Romanen tillhör den genre som blandar hĂ€ndelser, reflexioner och Ă€ventyr i fiction, hĂ€r med stor tonvikt pĂ„ kommunicerande med chat och SMS. HĂ€ndelserna i denna första volym utspelar sig i Wien, i Koblenz (Tyskland), Köpenhamn och Malmö med en slutpunkt i USA. Besar, den manlige huvudpersonen, bor med sin familj i Wien, dĂ€r han arbetat som spĂ„rvagnsförare i nĂ€stan 10 Ă„r. Alltsedan ungdomen har han sysslat med skrivande och nu har han blivit en etablerad författare. Han har publicerat flera böcker och dĂ„ och dĂ„ organiserar han förelĂ€sningar i Österrike och pĂ„ andra hĂ„ll.

Vid ett stort litterĂ€rt symposium i Koblenz, Tyskland möter han den vackra konstnĂ€ren Samira, som bor i Köpenhamn. Mellan de tvĂ„ uppstĂ„r en vĂ„g av varma kĂ€nslor, vilket Ă€r mycket problematiskt för bĂ„da, eftersom de har familj och barn. ÄndĂ„ upprĂ€tthĂ„ller de sina kĂ€nslor, skriver ofta till varandra, har i nattens sena timmar kontakt via videotelefoni, Besar skriver sina verser till Samira, som Ă€lskar dem. Tiden upphör att existera under de fina stunder de bĂ„da har till sammans, dĂ„ de utbyter kĂ€nslor och erfarenheter. De Ă€r helt bundna till varann tills Samira vill avsluta spelet och beklagar att hennes kĂ€nslor gĂ„tt för lĂ„ngt, sĂ„ att kĂ€rleken blir en omöjlighet. Hon ser det som omöjligt att planera en framtid tillsammans med Besar och bestĂ€mmer sig för att förtrĂ€nga sina kĂ€nslor för sin familjs skull. Besar kĂ€nner sig nĂ€rmast tillintetgjord.

Men det Àr inte den enda börda han bÀr pÄ. Vid spÄrvÀgen, dÀr han arbetar, finns en psykopat som Àr skadad sedan barndomen. Han blev svÄrt trauatiserad i barndomen, sedan hans far blivit dödad i en sopÄrvÀgsolycka och modern börjar missbruka alkohol varefter han hamnar pÄ barnhem.