(9)

Aavehevosen arvoitus

E-Book


Itsepintainen sumu riivaa syksyistÀ HelsinkiÀ öisin. Sumussa laukkaa aavehevonen, joka rikkoo liikkeiden nÀyteikkunoita Aleksanterinkadulla ja sotkee Esplanadin istutuksia. Poliisi on ymmÀllÀ. Kun hevonen iskee Stockmannin tavarataloon, jossa Heikin Àiti on myyjÀnÀ, Heikki perustaa kaveriensa kanssa salaseuran Apassit. Apassit pÀÀttÀvÀt ottaa selvÀÀ aavehevosen arvoituksesta. He joutuvat elÀmÀnsÀ seikkailuun, josta ei puutu vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Samalla lukija tutustuu yli sadan vuoden takaiseen Helsinkiin ja sen vÀrikkÀisiin hahmoihin.

Aavehevosen arvoitus aloittaa lasten hauskan seikkailusarjan, jossa tutkitaan salaperÀisiÀ tapauksia noin vuonna 1910. Armoitettu tarinankertoja Tapani Bagge on saanut aisaparikseen Carlos da Cruzin, jonka ilmeikÀs nelivÀrikuvitus saattelee lukijaa lÀpi historiallisen Helsingin.

Tapani Bagge on julkaissut toista sataa kirjaa ja palkittu lÀhes kaikesta, mihin on ryhtynyt. HÀn kirjoittaa kaikenikÀisille, etupÀÀssÀ jÀnnitystÀ ja huumoria: kirjoja, kuunnelmia, nÀytelmiÀ, sarjakuva- ja tv-kÀsikirjoituksia sekÀ laulutekstejÀ.

Carlos da Cruz (s. 1972) on ranskalaissyntyinen, nykyÀÀn Espoossa asuva kuvittaja ja graafikko. HÀn opiskeli sarjakuvapiirtÀmistÀ ja graafista suunnittelua Ranskassa, ja muutettuaan Suomeen hÀn on työskennellyt sekÀ oppimateriaalien ettÀ lastenkirjojen parissa.