(0)

Clarissa

E-Book


En varm bok om manlig vÀnskap, om brevskrivande och det fascinerande med tegel.

Clarissa Àr en roman om tvÄ Äldrande mÀn som försöker Äteruppta en förlorad vÀnskap. VÀgen dit gÄr genom att bli brevvÀnner. Och naturligtvis - ett oÀndligt antal koppar kaffe. Bokens huvudsakliga spelplats Àr smÄstaden StrÀngnÀs - i nutid men ocksÄ i tillbakablickar frÄn de bÄdas uppvÀxt pÄ 50- och 60-talen. I sökandet efter en flyktig ungdomsförÀlskelse kommer de att snudda vid en helt annan verklighet. Sökandet tar bland annat med lÀsaren till Prag och ett politiskt laddat Georgien.

"Clarissa överraskade mig. Den kĂ€nns som en ovanlig debutbok i de tider som Ă€r, mer som en sĂ„dan jag plockat ner ur bokhyllan för att Ă„tervĂ€nda till. Den pĂ„minner om Ă€ldre litteratur. En vilsam text, en mjuk bok att sjunka in i.”

Lotta Thell, lektör och författare

"... det Àr liksom det dÀr fina motljuset pÄ alla tings konturer och skÀrpedjupet Àr precis sÄ grunt att de svÀvar. Vi hittar pÄ namn pÄ hundar vi möter pÄ promenaden och inne igen lÄnar hon mina klÀder. Jag fÄngar henne i min lins med sÀkert hundra smÄ rutor frÄn de hÀr vackra fönstren i bakgrunden och dalgÄngen dÀr utanför och berget och ljuset som lyser in."

"Nu var det som om jordklotet lade sin skugga in mot hans ansikte, den stora vĂ€rlden som skymde hans blick och skuggade den lilla dĂ€r han fanns, exakt sĂ„ som han kĂ€nt nĂ€r han suttit pĂ„ planet hem. Det komplexa dĂ€rute som han och Jack tangerat och nu alltsĂ„ varit sĂ„ nĂ€ra. Men samtidigt haft pĂ„ sĂ„ betryggande avstĂ„nd. Än en gĂ„ng."