Hvordan er det at få at vide, at man har kræft, og hvordan kommer man igennem det?
Hvordan tilgiver man fejloperationer?
Hvordan rummer man at være kræftpatient, blive opereret, være i kontrolforløb, passe sin genoptræning og være pårørende til en kræftpatient, alt sammen i løbet af 365 dage?
Hvordan lever man med angsten for at det kommer igen?
Hvordan lever man med smerter og vænner sig til at være begrænset?
Hvordan takler man at miste en, man holder af, til kræften, når man selv lige har været igennem et forløb?
Igennem alle årene følger man forfatterens tanker, behandlinger, kontrolforløb, bølgegang af accept og fortvivlelse eller benægtelse og hverdagen med glæde, humor, familie, venner, arbejde og fritid.
Bogen er letlæselig og fængende.
Bogen kan også bruges som opslagsbog, da den også indeholder de seks faser, man går igennem, når man overlever kræft: beskeden – ventetiden/udredningsfasen – operationer – genoptræning – kontrolforløb – senfølger.
Uddrag af bogen
Så står jeg der på et stort sygehusbadeværelse, det er nok praktisk indrettet, men meget grimt. Gulvet er koldt. Det her kommer til at tage noget tid, almindelige ting som at tage tøjet af og komme i bad er lige nu en stor opgave. Min højre arm hænger slapt, jeg har stadigvæk slanger, der hænger ud fra min armhule, jeg har ondt, og jeg har en pose på et stativ, hvor væsken fra min krop løber ned i. Posen hænger på et stativ med hjul på, så jeg skal have stativet med i bad. Jeg får tøjet af, kigger ned ad min krop og kigger mig i spejlet. Jeg kan mærke, at jeg ikke synes, det her er sjovt. Jeg ser syg ud.
Om forfatteren
Anni Baagø (f. 1973) driver kosmetologskolen Baagø Institut i Kolding. Hun har i mange år skrevet undervisningsmateriale og bøger til skolen om bl.a. hudpleje, velvære, ernæring, anatomi og fysiologi. I 2010 fik hun konstateret kræft, og i 2011 fik hendes mor konstateret kræft. Hun ringede for at fortælle, at jeg har kræft er en meget ærlig fortælling, hvor man møder hende privat og tæt på.