(0)

Huset Langdon

E-Book


Sex unga amerikaner har bott tillsammans i ett stort hus i 10 Ă„r. Det som frĂ„n början var tĂ€nkt som tillfĂ€lligt boende under studietiden, föll sĂ„ vĂ€l ut att de stannade kvar ocksĂ„ efter att de hade tagit examen och etablerat egna karriĂ€rer. De lever med vissheten om att de Ă€r kompisar och kan lita pĂ„ varandra nĂ€r det blĂ„ser hĂ„rt utanför Huset Langdon. ÄndĂ„ inser de att det inte Ă€r hĂ„llbart att vuxna mĂ€nniskor fortsĂ€tter att bo tillsammans Ă„r efter Ă„r. NĂ€r Brad plötsligt meddelar att han tĂ€nker flytta gĂ„r proppen ur. En efter en flyttar, och den ende som ser ut att bli kvar Ă€r Ron, husets Ă€gare.

Ron Àr den framgÄngsrike och utÄtriktade killen. Han börjar tidigt bygga sitt imperium. Mitt i alltihopa dyker Giffy upp. En bohemisk figur som Ron lÀrde kÀnna nÀr han jobbade pÄ den stora floden, Mississippi. DessvÀrre visar det sig att vÀnskapen inte Àr vad den har varit. Ron Àr en klippa nÀr det gÀller att stötta sina vÀnner. NÄgon kan tycka att han med framgÄngen ocksÄ har lagt sig till med en nÄgot osund skrupelfrihet.

Skylar och Bridget har alltid varit som ler och lÄnghalm. Ett stÀndigt problem Àr dock Skylars mÀn. Bridget har svÄrt att acceptera dem fullt ut. Hon hittar alltid nÄgot fel pÄ dem och blir i överkant beskyddande. De andra ser det mest som charmig svartsjuka tvÄ kompisar emellan. Till slut trÀffar Skylar mannen i sitt liv och smider bröllopsplaner. För Bridget blir det en utmaning.

Marielle Àr den schyssta och ordentliga tjejen. Hon har lÀmnat sin fattiga uppvÀxt i Mid-West bakom sig och Àr numera en framgÄngsrik advokat. NÀr Rons kompis Giffy hittas död Àr hon den som börjar fatta misstankar om att allt inte har gÄtt rÀtt till. NÀr hon senare inser att Skylars blivande man inte Àr sÄ rekorderlig som han borde vara, förstÄr hon att det kan leda till att ocksÄ han svÀvar i livsfara.

Merrakess Àr konstnÀrstypen. Hon nöjer sig inte med att sitta och hÄlla en snÀll pojkvÀn i handen. Hon vill helst ha flera. Efter ett tag börjar hon förstÄ att Bridget inte har rent mjöl i pÄsen. Merrakess gör sitt bÀsta för att förhindra eventuella katastrofer.

Brad Àr förste man ut ur Huset Langdon och ser framför sig ett lugnt och stilla liv i villaförorten. I stÀllet rÄkar han ut för Stanton, en gammal plÄgoande frÄn barndomen som har nÄtt hög position pÄ firman dÀr Brad jobbar. Den hÀr gÄngen har Brad inte tÀnkt lÄta honom hÄllas och fÄr hjÀlp av Ron med att lÀgga upp planerna.