(5)

Komisario ja hiljaisuus: Van Veeteren 5

E-Book


Suositun ja TV:stÀkin tutun Van Veeteren -sarjan viides osa!

"Kun hÀn vihdoin löysi ruumiin, aurinko oli laskenut jo aikaa sitten. Pimeys oli alkanut tihetÀ kuusien lomassa, ja hÀmmentyneen hetkenajan hÀn mietti, oliko kyseessÀ sittenkin jonkinlainen illuusio. Omituinen kangastus, tÀmÀ risukon alta kohoava Àkillinen valkoisen tytönlihan hohde, joka ehkÀ katoaisi, kunhan hÀn vain saisi suljetuksi silmÀnsÀ siltÀ."

Nainen, joka ei ilmoita nimeÀÀn, kertoo ettÀ Puhdas elÀmÀ -nimisen hÀmÀrÀperÀisen uskonlahkon kesÀleiriltÀ katoaa tyttöjÀ. Puhuuko hÀn totta? Kuka hÀn on ja mitÀ tekemistÀ hÀnellÀ on asian kanssa? Ja mitÀ lahkon fanaattisen uskonnollisuuden takana piilee?

Nesserin romaanisarjan viides osa kertoo tapauksesta, jossa Van Veeteren saa kaikkiin kysymyksiinsÀ vastaukseksi hiljaisuuden. TÀllÀ kertaa hÀnen on edettÀvÀ pelkÀstÀÀn oman intuitionsa varassa.

Ruotsalainen HÄkan Nesser (s. 1950) on syntynyt Kumlassa ja asuu Ruotsissa ja Lontoossa. HÀn on yksi ruotsalaisen rikoskirjallisuuden merkittÀvimpiÀ nimiÀ. Koulutukseltaan hÀn on Àidinkielen ja englannin opettaja.

Suomessa Nesserin tuotannosta tunnetaan parhaiten rikosromaanisarja, jonka pÀÀosassa on komisario Van Veeteren. Sarja sijoittuu kuvitteelliseen Maardamin kaupunkiin jonnekin lÀntiseen Eurooppaan. Van Veeteren -sarja on tullut Suomessa tunnetuksi myös TV-sarjana. Nesserin toinen suosittu sarja kertoo komisario Gunnar Barbarottista. Nesser on kerÀnnyt teoksillaan lukuisia palkintoja.

Van Veeteren -sarjan osat ovat: 1 Toden ja ilveen verkko, 2 Kaalbringenin kurkunleikkaaja, 3 Kotiinpaluu, 4 SyntymĂ€merkki, 5 Komisario ja hiljaisuus, 6 MĂŒnsterin juttu, 7 Carambole, 8 Ewa Morenon juttu, 9 PÀÀsky, kissa, ruusu, kuolema, 10 Tapaus G - murha menneisyydestĂ€