(0)

Min lillebror Sigge

E-Book


En ovĂ€dersnatt pĂ„ Dartmoorheden föds ett litet shetlandsföl. Han kommer att heta Sigge 


Shetlandsponnyn Sam bor med sin mamma pÄ heden. Hon finns alltid vid hans sida och hÀstflocken Àr deras familj. Men en natt förÀndras allt. Det blir storm, Äskan dundrar och blixtarna lyser upp himlen. Alla Àr rÀdda. NÀr lugnet Àntligen lÀgger sig Àr mamma borta! Sam har aldrig kÀnt sig sÄ ensam förut. I panik lÀmnar han flocken för att leta efter henne. NÀr han hittar sin mamma igen ligger det en nyfödd fölunge bredvid henne. Fölet Àr fruset och ynkligt. Sam förstÄr att han mÄste skaffa hjÀlp, men hur? Och kommer hans lillebror att klara sig?

Succéduon Lin Hallberg och Margareta Nordqvist berÀttar kÀnslosamt och dramatiskt om nÀr den lilla shetlandsponnyn Sigge föds och Sam blir storebror. En varm och poetisk bilderbok om att fÄ ett syskon, ur en liten hÀsts perspektiv, med vackra, stÀmningsfulla bilder i fÀrg. Det finns mÄnga fler böcker om Sigge och Sam, bÄde kapitelböcker och mer lÀttlÀsta böcker.

LIN HALLBERG Àr en av vÄra mest populÀra och kritikerrosade barnboksförfattare. Hennes böcker om den charmiga shetlandsponnyn, Sigge, Àlskas av bÄde barn och vuxna.

MARGARETA NORDQVIST har ett stort intresse för djur och natur. Det mÀrks inte minst i hennes finstÀmda och ömsinta djurportrÀtt. Hon har illustrerat flera bÀstsÀljande djurböcker.