(0)

Shakespearen salaisuus

Hörbuch


Murhia Shakespearen nÀytelmien mukaan

Amerikkalainen Shakespeareen erikoistunut kirjallisuudentutkija Kate Stanley on Lontoossa ohjaamassa Hamlet-nÀytelmÀÀ. Ennen ensi-iltaa hÀn tapaa persoonallisen mentorinsa, joka kertoo tietÀvÀnsÀ jotain jÀrisyttÀvÀÀ. Ennen kuin Kate saa tietÀÀ, mitÀ asia koskee, teatterissa syttyy raju tulipalo. Kun liekit on saatu sammutettua, löydetÀÀn tapahtumapaikalta ruumis. Teatterin lavalla on tehty murha, joka muistuttaa karmivalla tavalla Hamletin isÀn kuolemaa.

Pian Kate selvittelee Shakespearea koskevaan salaisuuksien vyyhtiÀ. YrittÀessÀÀn ratkaista arvoituksellista palapeliÀ hÀn joutuu matkustamaan eri puolille maailmaa, mutta joku seuraa hÀnen kannoillaan. Samaan aikaan liikkeellÀ on myös sarjamurhaaja, joka suunnittelee murhansa Shakespearen nÀytelmien mukaan.

Jennifer Lee Carrell (s. 1962) on vÀitellyt tohtoriksi Harvardin yliopistosta. HÀnen alaansa on Englannin ja Amerikan kirjallisuus. Akateemisen uransa ohella hÀn on toiminut myös teatteriohjaajana. Jennifer Lee Carrell halusi kirjoittaa vetÀvÀn jÀnnÀrin, joka viihdyttÀisi sekÀ Shakespearen tuntijoita ettÀ niitÀ lukijoita, jotka eivÀt ole tutustuneet Shakespearen tuotantoon kovin hyvin. Suuren suosion saavuttanut Shakespearen salaisuus antaakin jokaiselle jotakin. Jennifer Lee Carrell asuu Tucsonissa Arizonassa.