(2)

Terveempi maailma: Kuinka vastaamme globaaleihin terveysuhkiin?

E-Book


Kuinka geenitieto tukee meitÀ taistelussa sairauksia vastaan? Voidaanko globaaleja terveyseroja pienentÀÀ? Onko bakteerinsyöjistÀ apua, jos antibiootit eivÀt enÀÀ toimi?

Ihmiset tekevÀt jatkuvasti terveysvalintoja, mutta hyvinvointiimme vaikuttavat monet muutkin tekijÀt, kuten geenit ja elinympÀristömme. LisÀksi ihmisten ja elÀinten terveys sekÀ ympÀristön tila kietoutuvat toisiinsa arvaamattomin tavoin - tÀmÀ nÀkyy niin taudinaiheuttajien leviÀmisessÀ kuin antibioottiresistenssissÀ, josta on puhuttu hiljaisena pandemiana.

Terveempi maailma -pokkarissa eturivin tutkijat kertovat globaalien terveysuhkien lisÀksi ratkaisuista, joilla voidaan edistÀÀ ihmiskunnan hyvinvointia ja kehittÀÀ terveydenhuoltoa. He avaavat esimerkiksi biopankkien ja tekoÀlyn mahdollisuuksia diagnostiikassa ja hoidoissa sekÀ pohtivat, miten jÀtevesien tutkimus voi auttaa varautumaan tuleviin pandemioihin.

Teos kuuluu Tiedekulmapokkari-sarjaan, joka on suunniteltu yhteistyössÀ Helsingin yliopiston Tiedekulman kanssa. Sarja tarjoilee tuoretta tutkittua tietoa eri teemoista helposti lÀhestyttÀvÀllÀ tavalla.