(0)

Tietosuoja

E-Book


Euroopan unionin yleistÀ tietosuoja-asetusta (GDPR) on sovellettu jo muutama vuosi ja sen soveltamisesta on saatu merkittÀviÀ linjauksia. Tietosuoja-teoksessa kerrotaan kattavasti ja systemaattisesti, milloin tietosuojalainsÀÀdÀntöÀ sovelletaan, millÀ edellytyksillÀ henkilötietoja saa kÀsitellÀ ja miten kÀsittelyn tulee tapahtua. Kirjassa kÀydÀÀn perusteellisesti lÀpi koko tietosuoja-asetus sekÀ sitÀ tÀydentÀvÀ tietosuojalaki uusimman oikeuskÀytÀnnön, Euroopan tietosuojaneuvoston ohjeiden sekÀ tietosuojavaltuutetun ohjaus- ja ratkaisukÀytÀnnön valossa. Teos sisÀltÀÀ koti- ja ulkomaisen oikeuskÀytÀnnön analyyttista tarkastelua sekÀ hyödyllisiÀ kÀytÀnnön esimerkkejÀ.

PÀivi Korpisaari on viestintÀoikeuden professori. HÀn on johtanut useita henkilötietojen suojaan liittyviÀ tutkimushankkeita sekÀ osallistunut tietosuojalain valmisteluun.

Olli PitkÀnen TkT, OTK, CIPP/E vastaa 1001 Lakes Oy:n oikeudellisista palveluista ja on dosentti Aalto-yliopistossa ja Helsingin ja Turun yliopistoissa. HÀnen erikoisalaansa ovat tietotekniikkaan ja dataan liittyvÀt tietosuojakysymykset ja aineettomat oikeudet

Eija Warma-Lehtinen on yksi johtavista tietosuoja-asioihin erikoistuneista asianajajista. HÀn toimii myös työelÀmÀprofessorina Lapin yliopistossa, jossa hÀnen tehtÀvÀnÀÀn on tarkastella oikeuden, datan ja teknologian yhteyksiÀ.