(0)

Tillipolku

E-Book


Onko todellisuutemme mielikuvitusta?

Onko mielikuvitus vĂ€henemĂ€ssĂ€? TĂ€llaisia asioita pohditaan nykyisin monilla palstoilla. Ainakin mystisyys on edelleen monia kiinnostava ominaisuus. Onko olemassa tavalliselle todellisuudelle kÀÀnteinen, salattu maailma? Onko todellisuutemme mielikuvitusta, kuin elĂ€mĂ€ siellĂ€, ”missĂ€ he luulivat olevansa yksin puutarhakaikkeudessaan”? Tillipolku liittyy Harry Potterin tai Sormusten herran tapaiseen tarinaperinteeseen, jolla on vankka ja kestĂ€vĂ€ lukijakuntansa. Realistisen arkielĂ€mĂ€n lomassa kulkee yliluonnollisten asioiden ja tapahtumien juoni. LisĂ€ksi juoni tuo mieleen viime aikoina niin suosituksi tulleen ”aikamatkakirjallisuuden”.

Puutarhan moninainen henkilögalleria kĂ€sittÀÀ mielikuvitusta kiehtovia nimiĂ€: Naamiska ja KÀÀmiska, Romanttinen pariskunta, viuhkalaiset, nöyhtĂ€napaiset, nirppanokat
 Oli pappi, jonka epĂ€iltiin uskon voimalla siirtĂ€vĂ€n kilpailijoitaan, ja muuan Veikko, jota pidettiin outona lintuna hĂ€nen pitĂ€essÀÀn kaksiossaan kanoja. VĂ€hintÀÀn yhtĂ€ kiehtovaa ja yllĂ€ttĂ€vÀÀ onkin teoksen rikas kielikuvasto, joka ammentaa niin Raamatusta kuin kansanperinteestĂ€kin.

Mutta mistÀ tÀssÀ kaikessa oikeastaan on kysymys? Olipa kerran siirtolapuutarha-alue, jota ei ollut
 Ja sitten lukija antaa taianomaisen tekstin viedÀ mukanaan.