(50)

Vaaran vuodet : Romaani

E-Book


Joskus rauha on sotaakin vaarallisempi

TyylikÀs, tositapahtumiin perustuva jÀnnitysromaani sodan raunioista nousevasta HelsingistÀ ja murhasta, joka pakottaa kohtaamaan menneisyyden kaunat.

Helsinki, kevÀt 1945. Sodan runtelemassa maassa ylintÀ valtaa pitÀÀ Neuvostoliiton valvontakomissio. Ilma on sakeana vallankaappauksen uhkaa, pelkoa, kiihkoa ja katkeruutta. Maa on jakautunut kahtia. Vaaran vuodet ovat alkaneet.

Aarne on entinen kaukopartiomies, joka rakentaa englantilaisen vaimonsa kanssa uutta elÀmÀÀ sodan viemÀn tilalle. Pikkuveli Hugo on Valtiollisen poliisin tuore etsivÀ, joka on viettÀnyt sodan vankilassa kommunistina ja kihisee kostonhimoa porvarillista Suomea kohtaan. Satamasta löytynyt ruumis pakottaa vastakkain kaksi menneisyyden toisistaan erottamaa veljestÀ.

Murhatutkimukset johtavat poliittisten fanaatikkojen ja kansainvÀlisen vakoilun maailmaan, jossa mikÀÀn ei ole sitÀ miltÀ nÀyttÀÀ. Kostonhimon kanssa voi kilpailla vain rakkauden nÀlkÀ.

Joonas Konstigin Vaaran vuodet on kiivastempoinen, tositapahtumiin perustuva trilleri ja samalla elÀvÀ ajankuva toisen maailmansodan jÀlkeisestÀ Suomesta.

Joonas Konstig (s. 1977) on espoolainen kirjailija ja kouluttaja. HÀn voitti Kalle PÀÀtalo -palkinnon romaanillaan Kaikki on sanottu (2011). Konstig on tullut tunnetuksi myös ruoka-aiheisista kirjoituksistaan ja mm. Vuosi herrasmiehenÀ -autofiktioromaanistaan (2017).

https://joonaskonstig.com/