(207)

Allu ja outo Uolevi

audiobook & e-book


Lomaton syysloma on kuin a) siskonmakkarakeitto ilman siskoa b) mustekala ilman mustetta c) maksalaatikko ilman vadelmahilloa.

Seikkailu ei ole seikkailu ilman kunnon vÀÀrinkÀsitystÀ!

Allu on topakka ja mielikuvituksekas tyttö, joka löytÀÀ arjestakin arvoituksen. Uudessa upeasti kuvitetussa tarinassa Allu ystÀvineen selvittÀÀ, miksi outo Uolevi saa vanhemmat tolaltaan.

On syysloma ja kaikki muut paitsi Allun perhe matkustaa jonnekin. Mielikuvituksekas Allu ei jÀÀ suremaan, vaan keskittyy kepparien rakentamiseen ja vahtii opettajan hokemia rakastavaa papukaijaa. Loma saa uuden kÀÀnteen, kun Allu alkaa selvittÀÀ vanhempiensa outoa kĂ€ytöstĂ€. Äiti ulisee vanhojen valokuvien ÀÀrellĂ€, isĂ€ puhuu pehmeitĂ€ ja kaikki vihjeet johtavat samaan, tuntemattomaan Uoleviin. TĂ€stĂ€ Uolevista on otettava selvÀÀ! Vaan miten hyvĂ€ idea on lĂ€hettÀÀ drone etsimÀÀn kadonnutta papukaijaa Sanavalmis Allu-tyttö on lukijoille tuttu kirjoista Allu ja salaperĂ€inen opettaja (2018) ja Allu ja salainen ihailija (2017), jolle myönnettiin Runeberg Junior -kunniamaininta. Allu-kirjoissa lapsia viehĂ€ttÀÀ arjesta ammentava kekseliĂ€s huumori ja nokkelat sanaleikit.

Jukka-Pekka Palviainen on julkaissut useita romaaneja lapsille ja aikuisille. HÀn sai Topelius-palkinnon nuortenromaanistaan Joku vieraileva tÀhti (2011).


Narrator: Maija Lang
Duration: