(0)

Det griber om sig

E-book


Tredje bind af Finn Methlings seksbinds erindringsvÌrk samler op, hvor bind to "Min første mohikaner" slap, og fortÌller om forfatterens ungdomsür.

I "Det griber om sig" har Methling for alvor lagt barndommen bag sig og er gĂĽet ind i de omtumlede teenageĂĽr. Samtidig er den politiske scene mindst lige sĂĽ omtumlet som ethvert teenageliv. Methling fortĂŚller blandt andet om, hvordan hans liv sammenflettes med store begivenheder pĂĽ den politiske scene.

Finn Methling (1917-2010), dansk forfatter og dramatiker. Skrev inden for adskillige genrer og udgav blandt andet digtsamlingerne "FornÌgteren" (1950) og "Stjernefloden" (1959). Men det var som dramatiker, at Methling var sÌrligt kendt. Hans første scenestykke, "Dagen i morgen" (1950), blev opført pü det kongelige teater, og efterfølgende blev Methlings stykker opført flere steder büde i Danmark og i udlandet.

Finn Methlings erindringer bestĂĽr af seks muntre og oplysende bind, der pĂĽ den ene side giver et unikt indblik i forfatter og radiodramatikerens liv, men som samtidig fortĂŚller levende og nĂŚrvĂŚrende om livet op igennem det 20. ĂĽrhundrede.