(0)

I begyndelsen. Livstykker

E-book


"I begyndelsen" er beretningen om en forunderlig barndom i et indremissionsk hjem i fyrrerne og halvtredserne. Der er tale om en form for erindringer, men fortalt i nutid og set med en lille drengs øjne. Drengen har et tÌt forhold til sin mor, som fortÌller ham om livet og døden, Himmerige og Helvede, Jesus og DjÌvelen, De Helliges Samfund og Verden. Men det er ogsü beretningen om barndommen i en jysk stationsby blandt andre drenge, store som smü, troende som vantro, süledes som den formede sig uden for forÌldrenes rÌkkevidde og kontrol.

Herefter følger hovedpersonens løsrivelse fra barndommen i ungdoms- og studieürenes stormfulde periode, inden den voksne fortÌller sluttelig søger at komme overens med sin baggrund og livets grundlÌggende spørgsmül.

Bent Jensen (f. 1938) er dansk historiker og forfatter. Han er professor emeritus ved Syddansk Universitet og har vÌret leder af Center for Koldkrigsforskning. Han er oprindeligt uddannet cand.mag. i historie og russisk og har udgivet en lang rÌkke bøger om russisk historie.