(0)

Krigsfaren

E-book


Krigsfaren skildrer livet under Anden Verdenskrig i et lille provinsmiljø i Nordjylland, hvor en meget ung Adam møder uretfÌrdigheder, som han ikke kan acceptere og derfor gør modstand mod.

Hans indÌdte uvilje mod uretfÌrdigheden og indignationen over tyskernes besÌttelse, bringer ham ind i modstandsbevÌgelsen, hvor hans engagement mere og mere bringer ham i tvivl om det rigtige i at tilsidesÌtte sine egne og teenagekÌrestens interesser, til fordel for kampen mod tyskerne. Dette dilemma forstÌrkes dramatisk, da Adam pludselig skal vÌre far og derfor mü pütage sig et ansvar for sin kÌreste og deres ufødte barn.

Han drages mere og mere ind i alvorlige begivenheder under sin deltagelse i kampen mod tyskerne, og skismaet opstĂĽr, skal han vĂŚlge ansvaret for familien eller pĂĽtage sig ansvar for kampen mod tyskerne?

Uden at sige noget gik Nikkelsen om bag Adam, der ikke registrerede, hvad der skete i rummet. Alt var tüget og flød ud i et. Nikkelsen ramte ham pludselig med et knytnÌveslag pü højre øre, som forürsagede et brag i hjernen. Det lød, som om der skete en eksplosion inde i hovedet. Adam skreg af smerte.

"Slü ikke mere," rübte han ud i mørket til bødlen, der besvarede rübet med et kraftigt slag pü tindingen, som straks forplantede sig til hjernen.

Adam mÌrkede under en ulidelig smerte, at hjernemassen bevÌgede sig. Smerten forsvandt, da han bevidstløs faldt ned af stolen, ned pü gulvet.

Adam mÌrkede, at to soldater havde fat under hans arme og med besvÌr forsøgte de at sÌtte ham op pü stolen igen.

Aage Christensen er født i 1943 under Anden Verdenskrig.

Indtil pensionsalderen virkede han i erhvervslivet, hvor han i 27 ür var direktør i et forsikringsselskab.

For at udvikle sine skriftlige udtryksformer, har han hen gennem ürene deltaget i merkantile og skønlitterÌre skrivekurser, bl.a. pü Rødding Højskole og pü Folkeuniversitetet i Aarhus.

Krigsfaren er hans debutroman. Den beskriver livet og frihedskampen i et lille nordjysk provinssamfund, magen til det han selv voksede op i, og hvor der før, under og efter krigen, var meget smü kür for de fleste indbyggere.