(0)

Lederskab til borgernes bedste

E-book


Christian S. Nissen tager lÊseren med pÄ rejse ind i det offentliges ledelseslandskab. Det er en rejseberetning fra den offentlige sektors uvejsomme terrÊn, hvor Nissen beskriver de offentlige lederes mange udfordringer pÄ vejen.

Nissen har selv foretaget sÄdan en rejse gennem sit arbejdsliv i seks forskellige offentlige organisationer og har pÄ sin egen fÊrd studeret de meget forskellige kulturer, han har mÞdt. Det er bl.a. disse erfaringer og oplevelser, som ligger til grund for bogens skildring af den offentlige leders svÊre manÞvrering imellem en lang rÊkke, ofte modstridende, krav og muligheder.

Rejsen ind i ledelsesland tager sin begyndelse med beslutningen om at sige ja til en lederstilling og slutter, nÄr lederen gÄr pÄ pension eller bliver fyret. Undervejs hÞrer vi om arbejdet med at lÊgge strategier og vanskelighederne med at fÞre dem ud i livet. Vi fejrer sejrene sammen med medarbejderne og fÄr et indblik i de konflikter og magtkampe, som ogsÄ er en del af lederens hverdag.

Bogen beskriver de kulturklÞfter, en leder skal kunne skrÊve over, og de kolde bjergpas, der skal passeres. Med et skarpt blik for, hvordan der skal balances mellem politik og administration, mellem lovgivningens paragraffer og virkelighedens krav og mellem at vÊre elsket og re-spekteret 
, giver Nissen sit bud pÄ, hvad det vil sige at vÊre leder i det offentlige. Nissen dikterer ikke ruten, men lÊgger kortet Äbent frem, og sÄ gÊlder det om at finde sin egen vej gennem det offentliges ledelseslandskab.

Bogen indgĂ„r i serien Gyldendal Public. BĂžgerne i serien er til engagerede medarbejdere, ledere og politikere i den offentlige sektor. Alle bĂžger fra Gyldendal Public tager udgangspunkt i, at den offentlige sektor bestĂ„r af virksomheder som alle andre – drevet under sĂŠrlige vilkĂ„r og med sĂŠrlige formĂ„l.